Redirecționați 2%!

PROCEDURA DE REDIRECȚIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizică, poate direcționa 2% din impozitul pe venit, plătit statului. Banii vor merge către o organizație non-guvernamentalăaleasă de contribuabil. În acest feltransmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dumeavoastră pe venit.

Suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci reprezintă o parte a bugetului de stat care este direcționată.

Fundația Copii în Dificultate lansează în fiecare an o campanie de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, sumele strânse fiind folosite în beneficiul copiilor cu dizabilități. Tot ceea ce trebuie să faceți este să completați anual formularul, până pe 25 mai, și să-l trimiteți pe adresa CID – bucuresti@cid.org.ro – și astfel veți redirecționa o sumă din impozitul pe care deja îl plătiți statului.

Mulțumim celor care au ales Fundația CID toți acești ani, dar și celor care au ales să ne cunoască în 2015. Echipa Fundației Copii în Dificultate are nevoie de sprijin constant pentru a îngriji copii ce suferă de boli neurologice, dar și pentru cei care se bazează pe sprijinul marii familii CID.

2% înseamnă bani redirecționați, cea mai simplă metodă de a vă implica și de a face o schimbare.

2% sunt bani redirecționați din impozitul pe venit pe care deja îl plătiți statului.

Echipa CID vă mulțumește!

Redirecționați 20%!

PROCEDURA DE REDIRECȚIONARE A 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT

Sponsorizarea este o practică reglementată prin lege şi folosită de multe companii din România.

Asrfel, persoanele juridice – societăți comerciale sau PFA-uri – au posibilitatea de a face sponsorizări în scop umanitar, deductibile din impozitul pe profit.

Legea sponsorizării permite deducerea din impozit a sponsorizărilor în limita a: 3%0 (3 la mie) din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat (pentru societăți comerciale – suma nu poate depăși 3 la mie din cifra de afaceri).Pentru PFA limita este de 5% din venit brut minus cheltuieli deductibile.

Cei care vor să ajute astfel Fundația Copii în Dificultate trebuie să completeze un contract de sponsorizare – pe care îl găsiți mai jos – și sa-l trimită pe adresa bucuresti@cid.org.ro.

Echipa CID vă mulțumește!