Fundatia Copii in Dificultate este acreditată ca furnizor de servicii sociale, avand servicii sociale licentiate. Astfel, începând de anul acesta, completând formularul 230 poți redirecționa 3,5% în loc de 2% din impozitul pe venit pentru programele noastre sociale.

PROCEDURA DE REDIRECȚIONARE A 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT

Prin intermediul prevederii 3,5% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizică, poate direcționa 3,5% din impozitul pe venit, plătit statului. Banii vor merge către o organizație non-guvernamentală aleasă de contribuabil. În acest fel transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dumeavoastră pe venit.

Download pentru mai multe informatii 

Suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci reprezintă o parte a bugetului de stat care este direcționată.

Fundația Copii în Dificultate lansează în fiecare an o campanie de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit, sumele strânse fiind folosite în beneficiul copiilor cu dizabilități. Tot ceea ce trebuie să faceți este să completați anual formularul, până pe 25 mai, și să-l trimiteți pe adresa CID – bucuresti@cid.org.ro – și astfel veți redirecționa o sumă din impozitul pe care deja îl plătiți statului.

Mulțumim celor care au ales Fundația CID toți acești ani. Echipa Fundației Copii în Dificultate are nevoie de sprijin constant pentru a îngriji copii ce suferă de boli neurologice, dar și pentru cei care se bazează pe sprijinul marii familii CID.

3,5% înseamnă bani redirecționați, cea mai simplă metodă de a vă implica și de a face o schimbare.

3,5% sunt bani redirecționați din impozitul pe venit pe care deja îl plătiți statului.

Formular 230 – Fundatia Copii in Dificultate

Echipa CID vă mulțumește!

Redirecționați 20%!

PROCEDURA DE REDIRECȚIONARE A 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT

Sponsorizarea este o practică reglementată prin lege şi folosită de multe companii din România.

Asrfel, persoanele juridice – societăți comerciale sau PFA-uri – au posibilitatea de a face sponsorizări în scop umanitar, deductibile din impozitul pe profit.

Legea sponsorizării permite deducerea din impozit a sponsorizărilor în limita a: 3%0 (3 la mie) din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat (pentru societăți comerciale – suma nu poate depăși 3 la mie din cifra de afaceri).Pentru PFA limita este de 5% din venit brut minus cheltuieli deductibile.

Cei care vor să ajute astfel Fundația Copii în Dificultate trebuie să completeze un contract de sponsorizare – pe care îl găsiți mai jos – și sa-l trimită pe adresa bucuresti@cid.org.ro.

Contract de sponsorozare

Echipa CID vă mulțumește!