Aceste proiecte au ca obiective:
– asigurarea drepturilor copiilor la ingrijire si crestere adecvata nevoi lor
– dezvoltarea unor servicii care sa sustina si sa faciliteze incluziuna sociala a copiilor cu
dizabilitati
– cresterea accesului copiilor cu dizabilitati la educatie, activitati de petrecere a timpului
liber, sport, recreere si turism
– promovarea nediscriminarii si egalitatii de sanse
– sustinerea parintilor cu copii cu dizabilitati in vederea cresterii si ingrijirii acestora in
familie

Casa Maria este un serviciu social de tip familial destinat copiilor cu dizabilitati din sistemul de protectie speciala care beneficiaza de o masura legale de protectie.
Casa asigura cresterea si ingrijirea copiilor separati temporar sau definitiv de parinti, intr-un mediu de viata familial, sigur si confortabil. Aici este ACASA pentru 12 copii cu dizabilitati care au fost abandonati in spital de catre parinti. Aici, invata ce inseamna o familie in care sunt iubiti, ocrotiti, educati, ajutati de catre adulti, dar,
in egala masura se bucura, se joaca si descopera copilaria impreuna cu ceilalti copii de langa ei.
Casa dispune de spatii suficiente, ca suprafata si compartimentare, pentru a asigura conditii adecvate cresterii si ingrijirii copiilor, si anume:
– dormitoare amenajate si dotate corespunzator, ce asigura confortul necesar odihnei si
somnului,
– loc amenjat pentru servirea mesei,
– spatii destinate activitatilor de terapie si recuperare, activitatilor educationale, dar si destinate jocului si petrecerii timpului liber
– grupuri sanitare adecvate
Copiii primesc permanent suport si asistenta adecvata nevoilor proprii specifice de ingrijire, in vederea asigurarii unui stil de viata cat mai autonom si activ.

Personal specializat supravegheaza starea de sanatate a copiilor si asigura asistenta medicala corespunzatoare si servicii de terapie si recuperare adaptate nevoilor specifice ale fiecarui copil. Ca in orice familie, aici li se asigura copiilor accesul la educatie, informare, cultura, educatie formala si non-formala in vederea asimilarii cunostiintelor si a deprinderilor necesare integrarii sociale. In acest sens, colaboreaza atat cu unitatile de invatamant, astfel incat sa se realizeze scolarizarea tuturor copiilor, in functie de varsta si dezvoltarea psihica, cat si cu alte centre de educatie non-formala. Aici se promoveaza si se sustine egalitatea de sanse si nediscriminarea copiilor cu dizabilitati prin organizarea unor actiuni de informare si constientizare a membrilor comunitatilor locale, diferite activitati de socializare si dezvoltare a relatiilor cu comunitatea. Intr-un climat familial, securizant emotional, favorabil dezvoltarii personalitatii copiilor, personalul asigura pregatirea corespunzatoare a copiilor pentru integrarea familiala si cea socio-scolara prin dezvoltarea deprinderilor de viata independenta in perioada ingrijirii si educarii copiiilor in Casa Maria.