Proiect demarat în vederea acordării de sprijin şi asistenţă pentru copiii cu TSA

Începând cu anul 2005, Fundaţia Copii în Dificultate a asigurat prin intermediul CENTRULUI DE ZI DE RECUPERARE PENTRU COPII CU AUTISM “SF. MIHAIL”, sprijini și asistenţă pentru copiii cu tulburări de spectru autist (TSA).

Sprijinul a fost acordat în vederea depășirii anumitor dificultăți, prevenirii institutionalizării și facilitării integrării sociale a acestora.

Beneficiari: peste 2000 de copii cu tulburări din spectrul autist cu vârste între 3 – 14 ani.

Perioadă implementare proiect: 2005 – 2018

Activități furnizate beneficiarilor:

  1. evaluare de specialitate
  2. terapie ABA
  3. terapie logopedica
  4. activități pentru dobândirea deprinderilor de viață independentă,
  5. kinetoterapie și masaj,
  6. terapii prin învățare,
  7. activități de socializare,
  8. activitati de sprijin si integrare în învăţământul de masă,
  9. consiliere, informare și sprijin pentru părinți.

Parteneri: Școala speciala nr. 1 de Surzi

F) Programul “Love in a box” cu caracter permanent, care se deruleazăîn fiecare an timp de 3 luni în perioada sărbătorilor de iarnă, începând cu anul 1998, la inițiativa unui grup de sponsori din Marea Britanie.

 

Scopul acestui proiect este unul caritabil, de a ajuta copii și persoane vârstnice din comunități rurale sărace, marginalizați, institutionalizați sau spitalizați, oferindu-le diverse articole specifice de iarna.

Beneficiarii proiectului au fost copii proveniți din familii cu risc social din comunităti sărace, copii asistați în diferite centre sociale, persoane vârstnice de pe cuprinsul județelor Giurgiu, Călărași, Ialomița și Municipiul București.