Redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit timp de 2 ani pentru sprijinirea copiilor abandonati ce sufera de afectiuni neurologice grave si a copiilor cu risc crescut la abandon scolar ce provenin din familii defavorizate

PROCEDURA DE REDIRECȚIONARE A 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT

Prin intermediul prevederii 3,5% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizică, poate direcționa 3,5% din impozitul pe venit, plătit statului. Banii vor merge către o organizație non-guvernamentală aleasă de contribuabil. În acest fel transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dumeavoastră pe venit.

Redirecţionează 3,5 %

Suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci reprezintă o parte a bugetului de stat care este direcționată.

Fundația Copii în Dificultate lansează în fiecare an o campanie de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit, sumele strânse fiind folosite în beneficiul copiilor cu dizabilități. Tot ceea ce trebuie să faceți este să completați anual formularul, până pe 25 mai, și să-l trimiteți pe adresa CID – bucuresti@cid.org.ro – și astfel veți redirecționa o sumă din impozitul pe care deja îl plătiți statului.

Mulțumim celor care au ales Fundația CID toți acești ani. Echipa Fundației Copii în Dificultate are nevoie de sprijin constant pentru a îngriji copii ce suferă de boli neurologice, dar și pentru cei care se bazează pe sprijinul marii familii CID.

3,5% înseamnă bani redirecționați, cea mai simplă metodă de a vă implica și de a face o schimbare.

3,5% sunt bani redirecționați din impozitul pe venit pe care deja îl plătiți statului.

-formularul trebuie salvat in calculator, apoi completat folosind programul Acrobat Reader

-Link Acrobat Reader : https://get.adobe.com/ro/reader/

Echipa CID vă mulțumește!

Redirecționați 20%!

PROCEDURA DE REDIRECȚIONARE A 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT / VENIT (in cazul microîntreprinderilor )

IMPOZIT PE PROFIT inclusiv plătitorii de impozit specific care realizează atât venituri din activităţi corespunzătoare codurilor CAEN pentru care datorează impozit specific cât şi impozit pe profit pentru venituri din alte activităţi în afara acelora pentru care datorează impozit specific:

Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre:

  1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri;
  2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Cheltuielile cu sponsorizarea care depăşesc nivelul valorii minime se reportează în următorii 7 ani consecutivi, în ordinea înregistrării acestora, scăzându-se din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit. [art. 25 alin. (4) lit. i) Cod fiscal]

IMPOZIT PE VENITURILE MICROÎNTREPRINDERILOR : Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive. Scăderea acestor sume din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat, în următoarele 28 de trimestre consecutive, se efectuează în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor. [art. 56 alin. (11) Cod fiscal ]

Baza legală: – Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare; – HG 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare; – Ordinul ANAF 819/2018 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare; – Ordinul ANAF 1825/2018 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 107 “Declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private”.

Cei care vor să ajute astfel Fundația Copii în Dificultate trebuie să completeze un contract de sponsorizare – pe care îl găsiți mai jos – și sa-l trimită pe adresa bucuresti@cid.org.ro.

Contract de sponsorozare

Echipa CID vă mulțumește!