În anul 2003, cu ajutorul și donațiile unui sponsor, Dl. Christopher Crabtree, Fundația ”Copii în Dificultate” a deschis Centrul de vacanță ”Sfântul Cristofor” din Curtea de Argeș. Centrul susține copiii care au nevoi speciale, sau provin din familii fără resurse financiare.

În anul 2004 a fost inaugurat, de către Arhiepiscopul Hope, Hospiceul ”Sfantul Andrei” din Piteşti. Construit pe ruinele unei școli pentru hipoacuzici, Centrul asigură și în prezent îngrijirea copiilor care suferă de hidrocefalie și spina bifida, sau alte boli genetice și neurologice.

În anul 2006 a fost deschis un nou Centru de Dezvoltare și Recuperare pentru Copii “Sfântul Nicolae”, în București. Centrul le oferă servicii copiilor cu întârzieri în dezvoltarea generală, cu dizabilități, cu sindroame neurologice și motorii, tulburări de dezvoltare a limbajului și vorbirii, dizabilități intelectuale, sindroame genetice, dizabilități ortopedice și musculare.

În anul 2008, CID obține din partea Guvernului României recunoașterea ca fiind fundație de utilitate publică – îndeplinind astfel un set minim de condiții și obligații suplimentare de transparență. Astfel, Fundația se distinge prin gama de interese pe care le promovează și de servicii pe care le prestează pentru comunitate.

În anul 2012, Fundația CID a fost acreditată ca furnizor de formare profesională pentru personalul din sistemul de educație, acesta fiind unul dintre rezultatele importante obținute ca urmare a implementării proiectului POSDRU 91/S/2.2/61945 ”Dezvoltarea infrastructurii de educație și asistență pentru copii cu risc crescut la abandon școlar și părăsirea timpurie a școlii”, implementat în perioada august 2010 – ianuarie 2013.

AsociațiaPositiv Plus

Prin poziția de membru fondator și susținător al Asociației ”Positiv Plus”, Fundația ”Copii în Dificultate” asigură continuitatea serviciilor pentru tinerii care au împlinit 18 ani, promovând integrarea socială și profesională a acestora.

Din 2007, Asociatia Positiv Plus are drept scop protejarea și îngrijirea a 16 tineri infectați cu HIV/SIDA care se află în dificultate și care provin din familii dezorganizate asigurându-le o dezvoltare armonioasă a personalității lor, în conformitate cu legislația în vigoare.

Asociaţia „ Ajutor, Speranţă & Hospice” (ASH)

Beneficiind de peste 15 ani de experienţă în implementarea de programe sociale, echipa Asociaţiei ASH asigură, din anul 2013, extinderea serviciilor acordate în prezent de Fundaţia ”Copii în Dificultate” în sprijinul copiilor, dar şi a altor persoane vulnerabile, prin organizarea şi dezvoltarea de noi centre sociale care să poată acorda asistenţă şi sprijin necesar soluţionării problemelor cu care se confruntă aceste persoane.

Obiectivele CID

Pe parcursul celor peste 20 de ani de activitate, Fundația și-a consolidat poziția de furnizor de prestigiu în domeniul asistenței și protecției copilului, care promovează și asigură accesul copiilor cu dizabilități și al celor cu risc crescut de abandon familial și școlar la recuperare, educație, integrare, printr-o abordare multidisciplinară.

CID are un nucleu stabil de personal specializat și furnizează, cu profesionalism și competență, servicii la cele mai înalte standarde de calitate. CID dezvoltă constant parteneriatul la nivelul comunității locale, între diferite organisme publice și private.

CID dispune de o rețea de suport comunitar care funcționează după modelul de succes din Marea Britanie, rețea ce contribuie semnificativ la desfășurarea în condiții optime ca Fundație.

Resurse financiare

Resursele financiare de care beneficiază CID România provin din ajutoare și donații venite din partea susținătorilor din Marea Britanie și România. CID UK primește finanțare prin pârghii legale, puse la punct de statul englez. Oricine dorește să doneze bani sau bunuri Fundației va primi negreșit acte doveditoare în acest sens, indiferent de suma donată.

Conducerea CID:

Alisdair Baron – președinte Children In Distress

Paul Kubasky – Vicepreședinte Copii în Dificultate

Valentina Zaharia – Director Executiv Copii în Dificultate

De asemenea, Fundația are un Board care se întâlnește periodic, iar Ernst/Young este compania care auditează CID.

Date de contact

Adresa : Str. Radu de la Afumați nr. 16, 020667, București, Sector 2

Tel/Fax: +4-021 210 31 21

Email: bucuresti@cid.org.ro