ÎMPREUNĂ NE PROPUNEM SĂ TRANSFORMĂM CENTRUL SF MARGARETA ÎN CĂSUŢA CU VISE ÎMPLINITE

În urmă cu 30 de ani am visat la construirea Centrului Sfanta Margareta, un loc în care copiii cu afecţiuni neurologice grave să îşi poată trăi ultimele momente de viaţă într-un mod decent.

Timpul a trecut, iar aceşti copii speciali ne-au demonstrat că planul medicilor nu coincide cu planul VIEŢII şi ne-au învăţat să VISĂM într-o lume mai bună pentru EI, pentru NOI.

Ei ne-au învăţat că visele nu cunosc DIZABILITATEA.

Astfel am îndrăznit să visăm să transformăm Centrul Sfânta Margareta în CĂSUŢA CU VISE ÎMPLINITE, căsuţa în care DORINŢELE, DRAGOSTEA, SPERANŢELE şi VISELE fiecărui copil, au şansa de a deveni realitate.

CE NE PROPUNEM?

-să oferim un mediu mai sigur într-un context epidemic nesigur

-să realizâm reparaţiile de strictă necesitate (ciruitul electric, etc)

-să igienizăm spaţiul de locuit

-să amenajam camerele corspunzător nevoilor copiilor

-să reamenajăm radical Centrul, astfel în cât acest loc să devină mai mult ca oricând ACASĂ şi să permită menţinerea în siguranţă a copiilor ce suferă de afecţiuni grave.

RENOVAREA ŞI AMENAJAREA SPAŢIULUI

Renovarea spaţiului presupune:

* reparatii ale suprafetelor de locuit

*igenizarea suprafeţelor prin înlocuirea linoleului, faianţei etc.cu materiale cu functie antibacteriana

*executare lucrări reparaţii acoperiş

*utilarea spaţiului cu mobilier adecvat

COST PROIECT ESTIMAT

45000 EURO

Fenomenul sarcinilor la adolescente şi minore nu este o noutate în România, problema aceasta înregistrându-se în ţara noastră de mai bine de un deceniu.

Această problemă este o consecinţă a lipsei accesului la îngrijiri medicale, a unei educaţii deficitare privind sănătatea sexuală şi a reproducerii, precum si a casatoriilor timpurii ce apar in randul grupurilor minoritare de etnie roma.

Prin intermediul acestui proiect, intentionam sa sprijinim tinerele mame aflate in dificultate si care reprezinta o categorie vulnerabila prin statusul lor social, astfel incat la finalizarea proiectului sa fie acceptate impreuna cu copiii de familia extinsa, sa ii poata ingriji si sa fie capabile de a se gospodari singure sau cu sprijinul familiei extinse

Proiectul vizeaza informarea, consilierea si sprijinirea tinerelor mame aflate in situatia de a nu putea asigura o ingrijire adecvata nevoilor copiilor nou-nascuti.

Pentru realizarea activitatilor propuse, tinerele mame vor avea la dispozitie atat personalul specializat din cadrul Fundatiei, cat si un sprijin material (lapte praf, pampers, etc) care sa vina in intampinarea nevoilor lor imediate.

Totodata, acestia vor beneficia si de intalniri la care vor putea participa si membrii ai familiei, pentru a se dezbate teme despre importanta comunicarii in familie, rolul parintilor in educația copilului, metode de a le sustine in demersurile sale.

Cu ajutorul acestui proiect, gradul de incluziune sociala va creste in randul membrilor grupului tinta, creandu-se astfel oportunitati de dezvoltare pentru acestia.

Prin donarea unei sume oricat de mici, puteti sprijini un copil sa creasca un copil, dar in acelasi timp sa devina un adult responsabil.

Şansă pentru fiecare suflet

program ce oferă copiilor o altă deschidere spre educaţie prin oportunitatea de a participa la activităţi extracurriculare.

Cu acestă iniţiativă dorim să ne aplecăm asupra nevoilor copiilor preşcolari şi şcolari din cauza unui fenomen des întâlnit, acela al inegalităţii şcolare şi educaţionale.

Aceştia , în mare parte, provin din medii vulnerabile,din familii cu multe greutăţi şi lipsuri materiale, cu un nivel scăzut al educaţiei parentale, la toate acestea adăugându-se şi inexistenţa stimulilor culturali care ar putea susţine dezvoltarea cognitivă a copilului.

Astfel, în acest context, startul şcolar nu este deloc unul corect, cu şanse egale pentru fiecare copil, deoarece şcoala aplică în general acelaşi instrument de măsură în procesul instructiv-educativ, neluând în calcul inegalităţile care au delimitat elevii în categorii, de altfel ,total independent de voinţa lor , ci doar prin ”neşansa ”de a se fi născut într-o familie aflată în dificultate.

Beneficiarii proiectului sunt 100 de copii proveniţi din familii defavorizate din punct de vedere socio-economic, dintr-o comunitate-Oeşti Rudarie- alcătuită preponderent din rudari, care vor beneficia de un număr de 60 ateliere de lucru ce implică activităţi extraşcolare – (Povestea obiectului de acasă; Ateliere interactive de dezvoltare personală: Povestea locului în care trăiesc; Teatrul de păpuși; Pe urmele jocurilor copilăriei în satul românesc; Caietele atelierului.)

Prin aceste activităţi extraşcolare ne dorim să venim în sprijinul educaţiei formale, să cultivăm un mod de viaţă civilizat, să stimulăm comportamentul creativ în diverse domenii prin identificarea aptitudinilor şi stimularea talentelor, să dezvoltăm interesul pentru activităţile socio-culturale şi să facilităm integrarea în mediul şcolar.

Prin donarea sumei de 225 lei se acoperă costul unui atelier de lucru.

Un pas spre ziua de maine in anul 2020 – program de kinetoterapie pentru copii cu boli neurologice grave

Fiecare secunda de viata a copiilor cu tulburari neurologice profunde depinde de aportul de miscare realizat zilnic!

Alături de voi dragi galantomi şi susţinători continuăm şi în anul 2020 lupta pentru o viată cât mai funcţională a copiilor ce suferă de afecţiuni neurologice grave, susţinuţi de Fundaţia Copii în Dificultate.

Sesiunile de kinetoterapie previn agravarea stării de sănătate, tonifică musculatura, întăresc sistemul nervos-central şi susţin recuperarea fizică a acestora.

Prin intermediul şedinţelor de kinetoterapie, copiii cu afecţiuni neurologice grave îşi îmbunătăţesc tonusul muscular necesar realizării diferitelor miscări şi mai mult adaugă momente de viaţă.

Beneficiarii proiectului sunt 19 copiii abandonaţi de părinţi în spitale, copii ce primesc îngrijire specializată, terapii de recuperare şi căldură sufletească din partea personalului din cadrul centrului Sfanta Margareta din Bucureşti.

Cu ajutorul vostru ei vor putea  beneficia în continuare de intervenţia zilnică a unui specialist în kinetoterapie care va realiza minim 80 de sesiuni de kinetoterapie timp de o luna.

O donaţie minimă de 100 de lei poate asigura o sesiune de kinetoterapie pe săptămână pentru unul dintre copiii din fundaţie.

Suma necesară pentru a acoperi costul şedinţelor de kinetoterapie pentru 19 copii timp de o lună este de aproximativ 8000 lei

În aceste vremuri extrem de dificile copiii din căsuţa CID au nevoie mai mult ca oricând de protecţie din partea noastră.

Aparţinând categoriei de risc major, micuţii noştri necesită o atenţie deosebită.

Aceştia sunt mici eroi care pe lângă afecţiunea neurologică pe care o au, se luptă cu multiple comorbidităţi şi malformaţii congenitale.

Pentru ei orice răceală creşte expunerea la mediul spitalicesc şi asumarea unui risc imens.

Sezonul rece reprezintă perioada în care afecţiunile respiratorii devin problematice şi impun vizite repetate la medicul specialist.

Până în prezent am reuşit să îi menţinem în siguranţă faţă de virusul SARS COV2.

Totul datorită respectării măsurilor de prevenţie necesare.

Şi ne dorim ca şi în această perioadă dificilă, să le putem oferi aceeiaşi siguranţă!

Însă pentru a-i putea proteja în continuare, avem nevoie constantă de echipamente de protecţie pentru fiecare persoană care intră în contact direct.

Zilnic persoanalul centrului necesită utilizarea minimă a:

30 de măşti, ( 60 lei)

20 de halate de protecţie (100 lei)

10 bonete (5 lei)

20 de perechi de botoşi (7 lei)

25 de perechi de mănuşi (20 lei)

6 combinezoane speciale pentru copiii tocmai reveniţi din spitale şi menţinuţi în izolare minim 14 zile (720 lei)

Costul lunar al echipamentelor de protecţie ajuge astfel la peste 15 840 lei

Orice DONAŢIE din partea celor din jur reprezintă O ŞANSĂ ÎN PLUS pentru SIGURANŢA MICUŢILOR din Căsuţa CID!